Kulatý dort
Potřebné ingredience
PIŠKOT 4 vejce, hrnek cukru 1/2 hery 1/2 hrnku teplé vody 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky prášek do pečiva KRÉM půlku másla, moučkový cukr podle chuti,já dala asi půl hrnečku 1pudink 1hrnek mléka MARCIPÁN recept jsem vyhledala na MMB podle Zdenka R. (aero-orion) Já ale udělám hmotu,rozdělím si jí na části a až po té přídávám gelovou barvu jahody borůvky
Postup přípravy
PIŠKOT
Bílky jsem ušlehala s cukrem,po té přidávám žloutky,postupně rozpuštěnou heru,teplou vodu. Přídám mouku + prášek do pečiva,opatrně zamíchám metličkou. Těsto dám do formy vymazanou olejem a vysypanou hrubou moukou,peču asi 40 minut na 180 stupňů. Upečený nechám tak minutku vydechnout a pak ho vyklopím.
Do těsta jsem dala lžičku kávy,ale nemusí to být. Myslím že se to k ovoci asi nebude moc hodit,já jsem se s ovocem rozhodla na poslední chvíli.
KRÉM
Máslo s cukrem jsem vyšlehala a postupně jsem přidávala vychladlí pudink a zašlehávala. Pudink jsem tam nedala všechen,musela bych dát víc másla,ale oslavenkyně nemusí moc krém,tak jsem ho udělala míň a bohatě to stačilo.
Upekla jsem korpus
Druhý den jsem ho nakrojila a nití prořízla
Pomazala jsem ho krémem,okraje jsem vystužila krémem
na jeden korpus jsem naskládala nakrájené kompotované jahody a na druhý mražené borůvky
korpus jsem opatrně vyskládala,pomazala krémem a dala do ledničky asi na hodinu
vyválela jsem plát z mléčného marcipánu
opatrně přenesla na chlazený dort a rukama uhladila. Okraje jsem odřízla,ale nechala jsem si asi 3cm navíc a ty jsem ohrnula do spod dortu.
Uválela jsem si dlouhé válečky,žlutý a bílí,opatrně je zakroutila a přiložila je k dortu
Vykrajovátkem jsem si vykrojila gerbery,přiložila na dort. Pod gerbery jsem nalepila slivovicí lístky.
To je výsledek
*
*
Tak vypadal,když se nařízl a byl moc dobrý
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé